Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2007 21:08 - Каква е истината ?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 3253 Коментари: 11 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сега ние се питаме защо нашите деца са безсъвестни, защо те не различават лошото от доброто и защо спокойно убиват чужденците, съучениците си и себе си... Може би, ако размислим достатъчно дълбоко и продължително ще разберем защо.

         Аз мисля, че имаме голямо основание да считаме, “ЧЕ НИЕ ЖЪНЕМ ТОВА, КОЕТО СМЕ ПОСЯЛИ”.

         “Мили Боже, защо не опази малкото момиченце, което беше убито в класната си стая?”-Искрено твой заинтересован студент. И ето отговорът: ”Драги заинтересован студент, не ми е разрешено да влизам в училище.” Искрено твой Бог.

         Странно е колко лесно хората изгонват Бога, а след това се учудват защо отиват към ада.

         Странно е, че ние вярваме в това, което казват вестниците, а поставяме под съмнение онова, което казва Библията.

         Странно е как всеки иска да отиде на небето при условие, че нито вярва, нито разсъждава, нито говори, нито върши нещо от онова, което казва  Библията.

         Странно е когато някой казва “аз вярвам в Бога”, но продължава да върви подир сатана, който впрочем също вярва в Бога.

         Странно е как ние бързаме да осъдим, но не и да ни осъдят.

         Странно е как може да се изпращат хиляди вицове по емайла и те се разпространяват със светкавична бързина, но когато трябва да изпратят една вест за  Бога, хората мислят двойно повече дали да я споделят.

         Странно е как похотта, грубостта, простащината и порнографията свободно се разпространяват в мрежата, но откритата дискусия за Бога се заглушава в училищата и работното място.

         Странно е как някои могат да бъдат толкова пламенни за Христос в неделя, но са невидими християни в останалата част на седмицата.

          Усмихвате ли се?

         Странно е, че когато вие препратите по-нататък това послание, няма да го изпратите на мнозина от вашия списък с адреси, защото не сте сигурен какво вярват те, или какво ще си помислят за вас, поради това, че сте им го изпратили.

         Странно е как мога да се  безпокоя повече за онова, което другите мислят за мен, отколкото от това, което Бог мисли за мен.

         Не мислите ли?

         Не обръщайте внимание на тези думи, ако считате, че те не заслужават това. Или пък прекъснете веднага тези размишления, за да не знае никой какво е в главата ви. Но ако вие престанете да мислите върху това, тогава не се оплаквайте колко лошо е устроен светът.


Тагове:   каква,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stalker - истината
24.01.2007 00:20
Не е модерно да вярвяш в Бог.Това е.Ужасно е.Но е истина.Аз нямам впредвид нещо буквално и в смисъл,"по-католик и от папата".За мен вярата в Бога е да се самонаблядаваш,да се изучаваш,но не за да се откъснеш от другите и да бъдеш интроверт,а за да разбереш останали свят.За мен вярата в Бог е да признаеш собствената си слабост на обикновен смъртен и да се искаш да се бориш с демоните в теб.Ти няма да пребориш всички демони-та ти си човек ,но важен е пътят и важно е желанието.Но това сега просто не е модерно.Никое разпознаваемо или популярно лице не казва,а най-малко пък прави нещо подобно.Всички такива опити са поза,поза,поза...Може би с някои малки изключения...Наистина се затворихме за Бог и мисля,видно е,че каквото сме посяли,това и жънем...Ако се сетим за Него,то е само когато сме безнадеждни и без изход,не Го търсим в радосттта си,не Го търсим и в делника си...Заслужихме си съдбата до последно...
цитирай
2. betoveni - И ДА И НЕ
24.01.2007 06:14
Казваш че се страхуваме да кажем на някого за бога,заради неговата реакция.Не си прав.Защото има хора които много проповядват и казват за тях че са много набожни,но когато си мислят че са сами почват да хулят всеки наред.Казвам го защото съм го виждал.И предпочитам да се интересувам от това което БОГ мисли за мен от колкото от това което хората мислят за мен.И разговора с БОГ го водя лично аз чрез молитвата а не чрез някои човек.В молитвата сме само аз и БОГ и никой друг.
цитирай
3. stalker - съгласна съм
24.01.2007 11:14
Всъщност аз не твърдя обратното.И не мисли,че не съм виждала също такава поза
цитирай
4. iveta73 - Мисълта ти е на прицел
25.01.2007 21:43
Смея да заявя че всяка дума е истина.Така е макар и да искам да е само сън.Зная само, че края на тази система скоро ще наближи и че няма да се питаме защо трябва сатаната да ни управлява
цитирай
5. eleonoraotgabrovo - Благодаря ти за тази публикация.
26.01.2007 10:14
Благодаря ти за тази публикация.
цитирай
6. merita - За съжаление много хора казват че не ...
26.01.2007 14:23
За съжаление много хора казват че не е актуално да вярваш в Бог.Пълни глупости са това - казват те.Следването на собствени стандарти за добро и зло е по лесно.По удобно е ние да казваме кое е добро и кое не.Човешката природа е бунтовна и Адам и Ева първи го потвърдиха.С това обаче ние сами се обричаме на страдание като отхвърляме единствените стандарти които биха ни донесли добро-Божиите!
Що се отнася до вярата в Бог тя започва от това да разберем какво изисква Бог от нас като негови деца.Знаейки това неминуемо ще живеем живот според неговите изисквания и вярата ни няма да е напразна.
цитирай
7. eleonoraotgabrovo - Така е. Харесвам поезията на Стефан ...
26.01.2007 15:41
Така е. Харесвам поезията на Стефан Цанев и в едно свое стихотворение, разсъждавайки до къде сме я докарали казва:
"Бог няма, няма страх и съвест няма вече.
Човек издигна собствената си изгода
в критерий за човечност."
Но нали затова сме ние? Нали затова си ти? Толкова се радвам, че открих блога ти и искам да ти кажа, че всичко, което пишеш много ме насърчава. Благодаря на Бог, че употребява теб и Ивет73 и други, защото ми е малко кофти период, но като чета че се справяте, че се борите, че успявате ми става .... вдъхновявате ме и това ми дава сили да продължа напред по "добрия, тесен път".
цитирай
8. longrun - Защо да
10.02.2007 19:36
не е модерно да вярваш в Бога....или по-точно някои неща само заради модата ли ги правим... или понеже са ни убеждение..
цитирай
9. merita - Лично аз вярвам в Бог, защото имах ...
11.02.2007 15:36
Лично аз вярвам в Бог, защото имах възможност да го опозная четейки неговото слово - Библията.Въпреки че не съм го видяла, аз го опознавам чрез неговите творения и това още повече засилва моята вяра че той съществува.Чрез словото му научавам как да прилагам неговите напътствия в живота си ,така че дори и в този Сатанов свят, да имам щастлив живот.Вярата ми е резултат на непрекъснат процес на придобиване на познание за волята на Създателя.Това е процес в който се променям стремейки се да прилагам наученото.Християнството е начин на живот не само вярване.Поздрави и ви благодаря за коментарите.
цитирай
10. stalker - eleonoraotgabrovo
11.02.2007 23:18
Аз лично от мода в това отношение няма как да се влияя.Стремежът ми към Бог е истински.Разбира се,допускам много грешки и слабости по пътя,но нищо не може да разколебае вярата ми.Но не мога да си затварям очите.Просот не е моделно,освен ако не е Великден,или Рождество,когато консумацията на тия празници взима безогледни върхове.
цитирай
11. merita - Не смяате ли че на хората им липсва ...
12.02.2007 17:16
Не смяате ли че на хората им липсва познание.Мого хора казват че за тях библията е трудна за четене книга.В църквата , имам предвид православната не се насърчава нейното изследване.Има твърде много смесване на библейските учения с чисто философски такива , което замърсява чистото християнство.Да вземем дори факта че се одобрява хомосексуалния брак от някой църкви?Това ли е модерната религия питам аз?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997604
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930