Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2007 12:18 - има време за всяко нещо....
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1789 Коментари: 4 Гласове:
0



На 19- ти Я нуари 1976 година , известната камбана на Лойд в Лондон , започнала да бие.Този звън предшествал новината за загубата на 224000 тонния танкер"Белгестра".От началото на годината този танкер бил в неизвестност.Изчезнал неизвестно някъде близо до Филипините.Седмиците на очакване и надежда свършили когато на 18- ти Януари един японски риболовен кораб спасил двама оцелели от танкера.Според показанията им корабът потънал само за 3 минути, след 3 силни експлозии на 30 Декември.Биенето на камбаните на Лойд Реджистър остави случая на отговорните застрахователни компании.
В нашия живот , също има моменти , за които камбанния звън може да бъде подходящ символ.
Раждането на дете, естествено е щастливо събитие, момент свързан с пожелания и надежда.Всеки един от нас обаче знае и това че ще умре рано или късно.Тук се крие и разковничето.
Цар Соломон казал:
1 Има време за всяко нещо, И срок за всяка работа под небето:
2 Време за раждане, и време за умиране; Време за насаждане, и време за изкореняване насаденото;
Колко шокирани сме, когато чуем за смърта на любим човек.Колко вцепеняващо е ,когато лекаря ни съобщи, че страдаме от сериозна болест.От този момент нашите планове стават нематериални!!!!!!!!
Камбаната на Лойд звъни много пъти напомняйки ни че нашето земно съществуване има край.
Греха отдели човека от Бога и донесе смъртта в този свят и цялата човешка история доказва че тук няма изключения.Ние по природа сме врагове на Бога, имащи сърца пълни със зло.
8 Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас-Римл.5:8
Той ни осигури едно средство за спасение от греха и респективно от смъртта.
16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.
Да вярата в това обещание би трябвало да ни носи утеха в трудните моменти и да ни помага да приемем смъртта по- спокойно.
Всеки един човек който не е безчувствен би се замислил над това предложение.Тези, които остават безчувствени към такава любов показват своето истинско състояние.
Много хора днес се оплакват от различни нужди и проблеми.Страдат и не си дават сметка за това, че имат възможноста да възложат всичките си грижи и проблеми на най -силния и мощния във Вселената - нейния Създател.
Смирението им пречи обаче да го сторят , както и липсата на достатъчно вяра .Моля се на Бог да отвори духовните им очи за техните нужди!
11 Защото се яви Божията благодат, спасителна за всичките човеци,-Тит 2:11
Всекидневието ни все повече е пълно с предизвикатерства и лоши новини.
Единственото разумно средство е да не се поддаваме на отчаянието , което още повече би ни съсипало и , което замъглява способноста ни да вземаме правилни решения.
Силната вяра в стиховете от Мъдрата книга на Бога ще ни помогнат да приемем камбанния звън независимо от събитието , което ни се случва.
Дано да съм дала насърчение на повече хора с тези редове!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rainbow - ...
12.01.2007 18:22
Малко са хората, които биха могли да вникнат в този текст :( Наистина съжалявам за това, но се радвам за теб :)

Много здраве,
Дъга :)
цитирай
2. merita - Благодаря за коментара
13.01.2007 08:46
Надявам се , хората , които прочетат постинга ми да ме разберат правилно.Ще ми се Вярата ни наистина да е осъзната и да ни носи благословии още сега!
цитирай
3. slavei - Постинга ти е много хубав, Мери!
13.01.2007 11:34
Аз го виждам като зов, апел и насърчение едновременно! Дано наистина повече хора да го прочетат!
Определено има върху какво да се замислим, прочитайки го!

Изобилни благословения ти желая!:)
цитирай
4. iveta73 - ...........
14.01.2007 14:38
За жалост малко хора биха направили равносмедка как живеят днес.Не намират отговор на въпроси като например: защо на мен все се случва и т. н.Аз също заставам зад твоята молитва да се помоля бог да им отвори духовните им очи, да се смирят и да проявяват повече послушание спрямо себе си и другите.Поздрав.:)))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997526
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930