Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2007 22:14 - Познание водещо към живот
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1194 Коментари: 2 Гласове:
0



През последните няколко години международната търговия беше подривана от нарастващия брой плагиатори.Те не крадат стоки а идеи.Много продукти се произвеждат незаконно.Често търговските марки се използуват без позволение, или фалшиви надписи се прикрепят към някой стоки.
Тази ситуациа може да се сравни с множество форми на християнството в днешно време.Дори хора с позитивно отношение към християнството са объркани.Коя е правилната форма?Всички твърдят че истината е при тях.Истинското християнство е било третирано, като много други продукти-то е било копирано!Но повечето копия не носят полза , а по скоро щети и раздразнение особено когато се твърди че са автентични.
В по- голямата си част християнството е запазило само своята форма-църковни служения , ритуали, морални и социални дейности.
Остава обаче липсата на познанието .
"А това е вечен живот да познаят  тебе единния истинен Бог и Исус Христос когото изпрати." казва Библията.
От къде обаче християните получават познание и колко от деноминациите насърчават това познание.
Струва ми се че по скоро се насърчава догматиката.Сляпата вяра обаче не може да докосне сърцето, тя е изкуствена.
Ходенето само по празници на църква, кланенето на икони и паленето на свещи не ни прави повече вярващи.
Истинската вяра е нещо много повече!Това е познание за това- Кой е Бог.
Познание за това, как иска Той да му служим.Познание за Неговите цели за нас хората.
Ясно е че това познание можем да го получим единствено от неговото "ПИСМО"-МЪДРАТА КНИГА- БИБЛИЯТА
Всеки който е жаден нека пие от водата на живота!!!!!!!!!!!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavei - merita!
09.01.2007 20:10
Напълно съм съгласна с теб. Не е важно кой какво ни говори. Истината е записана в Библията. И ние наистина трябва да сме мъдри и да се учим от нея.
Спомняме си беряните....те не приемаха думите на апостолите с наивна вяра - т.е. кой, каквото им каже, " а всеки ден изследваха писанията, да видят дали това е вярно! С една дума...внимаваха много в това, което им се казваше.
Така и ние нека имаме мъдрост, за да сме разумни и да не приемаме всичко, каквото ни се каже за "чиста монета", а да се поучаваме от Мъдрата Книга!

Лека и спокойна вечер!:)
цитирай
2. iveta73 - Привет Мери
11.01.2007 22:00
Поздрав за хубавия постинг.
Както знаеш и както много пъти сме си говорили на тази тема, има хора които твърдят, че еди-коя си религия е права. Така е навсякъде за жалост по света.Но все пак остава вярата на човека която се усеща.Както казваш не е задължително да се ходи редовно на църква.Защото има и такива хора, които отиват , палят свещи, кланят се на иконите, пооглеждат се някой дали не ги гледа, а отвътре са заблудени. Така е било и преди векове когато най-почетаните сред народа са заемали първите места в синагогите и с това са изразявали своето лицемерие. Говоря за садукеите и др.. Аз не ходя на църква , но дулбоко в душата вярвам в Исус Христос и неговия небесен баща Йехова.
Истина е , че сляпата вяра неможе да докосне сърцето на човека.ПОзнание и поуки можем да извлечем от най- старата книга.Аз почти всеки ден пия от ,, водата на живота'' и получавам голяма топлина и надежда, че краят на всичко лошо наближава.Харесва ми да говоря на тази тема .Надявам се скоро да се видим и пак да поговорим.Поздрав и целувки:))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997353
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930