Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2006 21:54 - размисли на тема празници
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2076 Коментари: 3 Гласове:
0



Последните няколко дни все повече усещам суматохата около Коледа.
Пускам телевизора и гледам едни Дядо Коледовци ни се усмихват от рекламните клипове и ни приканват да си купим продуктите им..
В магазините ни приканват да си купим ......за Коледа.
В заведенията се правят банкетчета "по случай Коледа".От радиостанциите ми обясняват, как според традицията на Коледа ,се слагат нечетен брой ястия.......и т.н
Днес срешнах на улицата група роми ,да тропат облечени като коледари ,пред един магазин.Боже ,казах си , какво става?
Никой не казва, че предстои да се празнува рождество Христово.Въпреки че никъде в Библията не се споменава точната дата на Рождеството , за разлика от смърта на Исус-14 нисан 33г.
Тъй като обичам да чета Библията и да размишлявам върху писанието то оправдано ми се струва да се запитаме защо е така?
Искал ли е наистина Исус да празнуваме рождения му ден и то по този начин.
Ако си спомним последната нощ преди да умре той дава напътствие към Апостолите да правят възпоменание за неговата смърт с виното и хляба.
Логично би било ако е искал да празнуваме и рождения му ден дали нямаше да го каже.
Като гледам колко комерсиална е същноста на празника, дълбоко се съмнявам в ползата от него .Всичко се свежда до ядене и пиенеа  а това не носи слава на нашия Бог.
Християните или тези ,които са последователи на Христос, би трябвало да знаят ,че той ни е оставил Две големи заповеди:

37 А Той му рече: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум".
38 Това е голямата и първа заповед.
39 А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си".
40 На тия две заповеди стоят целият закон и пророците.

Истинското поклонение не бива да  сесмесва с езически традиции .
Ние никога не сме виждали Бога нито сме чували гласа му. В Йоан1: 18 се казва
18 Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви.Той обаче ни е оставил своето слово Библията , за да го опознаем по- добре.Именно тя ни разкрив а, каква личност е той, какви са неговите качестваи какви са били взаимоотношенията му с хората през хилядолетията.
Може и да греша ,но истински ще покажем че отдаваме слава на Нашия Бог като правим всеки един ден празник.
Всеки един ден трябва да показваме чрез делата си ,че служим на Създателя си.Всеки един ден, да проявяваме любов към ближния си.
Да не чакаме само призива за Коледа да ни прави съпричастни към нечие страдание.Да не се сещаме за Исус само по Коледа и по Великден.
 Нека във всеки момент се питаме "Така ли би постъпил Исус ако беше на мое място?"
Знам че някой ще си кажат "Тази пък какво се прави на толкова голяма християнка!"Не не искам да звуча наставнически, просто това са моите мисли и реших открито да ги споделя и дано бъда разбрана правилно.
Пожелавам наистина на всички да правят от всеки един ден в живота си малък празник за слава на нашия Създател.Защото както се казва в Откровение4:11
Достоен си, Господи наш и Боже наш, да приемеш, слава, почит и сила; защото Ти си създал всичко, и поради Твоята воля всичко е съществувало и е било създадено.
Нека да не използуваме Бог като келнер и да го призоваваме само когато имаме нужда от него в моменти на страдание а да му отдаваме слава всеки ден от живота си!


Тагове:   празници,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavei - Съгласна съм с теб!
21.12.2006 23:19
Най-доброто поклонение пред Бог е всекидневната помощ и съпричастност към болката и страданието на човека до нас и то без всякаква показност. Каквото стори дясната ръка, лявата да не знае. Празника и радостта са в душата на човек, всеки ден от общуването му с Бог, а не около масата, претрупана с точно определен брой ястия, защото Божието Царство или Царството на Любовта, както аз си го наричам," не е ядене и пиене, а правда, мир и радост в Святият Дух". Но, за съжаление колко хора знаят тази истина...?
Нека този мир и радостта да изпълват сърцето и душата ти! :)
цитирай
2. iveta73 - Аз също съм съгласна с мнението за ...
22.12.2006 22:50
Аз също съм съгласна с мнението за това че само на 25 декември трябва да отдаваме почит на нашия Спасител.Ти винаги намираш точните цитати и правиш точни изводи.Истина е че всеки ден ние трябва преди да си легнем да си направим павносметка дали сме били добри, или сме се държали недостойно на Бог.Поздрав с целувка за кака.
цитирай
3. strianakiev - Истинското поклонение не бива да сесмесва с езически традиции ???.
29.12.2006 22:01
Извинете моето невежество но поклонението...си е изцяло езически обичай...и той буквално е приет от трите съвременни религии...и за това те и са толкова устойчиви в представите на хората.
Ако си спомните Новия завет Исус Христос говори за молитва, а не за преклонение..преклонението предполага "сляпа вяра" а молитвата изисква "осезаване" .Дори има религии при което жертвоприношенията се правят на злия Бог а не на добрия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996838
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930