Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2006 16:15 - можем ли да вярваме на пророчествата от Библията
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1409 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2006 16:19


Много скептици ще поклатят отрицателно глава.Други може и да се заинтересуват.За тези от тяхq предлагам един пример  за такова пророчество, което се изпълнява с голяма точност.
Библейския писател Еремия го е записал:
Словото, което дойде към Еремия за всичките Юдови люде, в четвъртата година на Юдовия цар Иоаким, Иосиевия син, която година бе и първа на вавилонския цар Навуходоносора,
2 което слово пророк Еремия изговори на всичките Юдови люде и на всичките ерусалимски жители, като казва:
3 От тринадесетата година на Юдовия цар Иосия, Амоновия син, дори до днес, тия двадесет и три години, Господното слово дохождаше към мене; и аз ви говорих като ставах рано и говорех; но вие не послушахте.

Библията предсказва ,че земята на царство Юда щяла да бъде опустошена от вавилонците и да остане пуста до завръщането на юдейските изгнаници.

11 И цялата тая земя ще бъде пуста и за учудване; и тия народи ще робуват на вавилонския цар седемдесет години.
12 А когато се свършат седемдесетте години, Аз ще накажа вавилонския цар и оня народ за беззаконието им, казва Господ, също и Халдейската земя, която ще обърна във вечна пустота.
13 И ще докарам върху оная земя всичките неща, които съм говорил против нея, всичко що има писано в тая книга, което Еремия пророкува против всичките народи.

Професор Лорънс Стейджър от Харвардския университет казва , че " в цяла Фелистимия и по- късно в цяла Юда опустошителната политика на вавилонския цар превърнала в истинска пустош земите на запад от река Йордан"
Едва с идването на цар Кир , персийския приемник на вавилонците, започва заселването на Юда и археологията го доказва по безпорен начин.
Затова можем да вярваме на записаното в Исая 55:10,11
10 Защото както слиза дъждът и снегът от небето, И не се връща там, Но пои земята И я прави да произрастява и да напъпва, Та дава семе на сеяча и хляб на гладния.
11 Така ще бъде словото Ми, което излиза из устата Ми; Не ще се върне при Мене празно, Но ще извърши волята Ми, И ще благоуспее в онова, за което го изпращам.
За хората които обичат Библията и я изследват , пророчествата представляват интересен материал .В съгласие със стиховете от 2 Тимотей 3:16 че:
16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;
В разговор с много мои познати сме стигали до спор относно достоверноста на Библията и точно пророчествата в нея са защитавали моята теза ,за това че тя не противоречи на историческите сведения , които има науката.Права ли съм ?


Тагове:   можем,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. strianakiev - След като навремето хората вярваха в непогрешимостта на партията закрилница...
11.12.2006 15:21
Достоверността на Библията е неоспорима защото тя описва един неизменен свят-духовния. Ако не се приеме този факт, започва едно боричкане на "мнения" и безкрайни промени в текста и тълкуванията му. Това, което е написано в Библита не се отнася до нашето битие тук на земята. Пророчествата също не касаят нашия свят.
цитирай
2. merita - "Това, което е написано в Б...
11.12.2006 20:01
"Това, което е написано в Библита не се отнася до нашето битие тук на земята. Пророчествата също не касаят нашия свят."-цитат
А чие битие описва Библията, ако четем от една и съща разбира се?За кой духовен свят иде реч?
Това си е чиста история на света.Недоумявам как пророчествата да не касаят нашия свят след като визират конкретни исторически личности.
Извинете но фактите говорят в подкрепа на моите твърдения мисля аз!
Поздрав


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997183
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930