Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2006 22:37 - Вдъхновено за Духовното
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2179 Коментари: 3 Гласове:
0



За да сте способен на ежедневна, динамична, активна, неуморна и плодотворна работа, трябва да знаете как да си служите с мозъка си. Това е много важно. Ако сте решили да се посветите на духовни упражнения, трябва да внимавате и да не се нахвърлите направо на определен обект, колкото и да го предпочитате и сърцето ви да ви тегли към него. Рискувате да предизвика-те неблагоприятна реакция. Започнете бавно, спокойно. Потопете се в океан от космическа хармония. Наберете сили и когато се почувствате зареден, се отдайте на работа, като включите в нея цялото си същество. Да! Защото за целта не е достатъчен само интелектът. В духовната работа трябва да се мобилизира цялото тяло, с всичкото негово население от клетки.
Отначало се постарайте да не мислите. Хвърлете поглед само върху вашето съзнание, за да се уверите че всичко там работи добре. Погрижете се и за дишането. Дишайте равномерно, без да мислите за нищо. Чувствайте само вашето дишане. В съзнанието ви трябва да остане само чувството за дишане...Вие виждате как дишането въвежда порядък във мислите ви, в чувствата ви, в целия ви организъм. Това е много полезно.
Може да се медитира върху всякакъв вид обекти. Върху здравето, красотата, богатството, разума, мощта, славата... Върху ангелите, архангелите и цялата небесна йерархия. Всички обекти за медитация са прекрасни, но най-прекрасен от тях е сам Бог. Да се разтопиш в неговата обич, . Да изживееш миг от неговата вечност. Да медитираш върху готовността да му служиш, да му се подчиниш и слееш с Него. Не съществува подобна мощна и благодатна медитация. Всички други са породени от интереса, облагодетелстването, желанието да се експлоатират окултните сили с цел забогатяване и подчинение на другите. Посветените знаят, че най-голямата облага е да не търсиш личната облага, а да намериш начина да станеш слуга на Бога. Започнете с медитация върху онова, което обичате. При това сливане всички негови достойнства: неговата сила, обич, мъдрост, необятност ще ви обладаят и един ден вие ще се превърнете в божество. "Каква безочливост, да искаш да станеш божество! "-ще кажат някои. Да, но в Евангелията е писано: "Бъдете съвършени, каза Исус, както вашият Небесен Отец е съвършен." Не съществува по света по-висок идеал. Исус ни го е дал, но християните са го забравили. Повечето вярват че, ако ходят от време навреме на църква, палят по някоя свещ и отново се връщат в своя малък кокошарник, е достатъчно, за да се считат за добри християни. Какъв чудесен идеал! И сигурно благодарение на него Царството Божие бързо ще настъпи. О, бедни християни! Значи да се съблюдава стриктно разумното правило да не се изисква прекомерно от човека. В противен случай било безочливост. Аз съм на противното мнение. Трябва да приемем в сърцето, душата и Духа си най-високия идеал. Да направим от него един абсолютен инструмент в ръцете на Бога, благодарение на който Той ще може да мисли, чувства и действа чрез нас. Оставете се на мъдростта, на светлината, бъдете в служба на светлината и тя ще ви води, защото светлината знае всичко.Пожелайте да станете служители на Бога и работете в същото време за изграждане у вас на тялото на светлината, на славата, на безсмъртието, на тялото Христово. За това тяло също се говори в Евангелията, само че християните не се спират, не се задълбочават, не се интересуват от това. Те са всичко друго, освен добри християни.През целия си живот съм търсил всичко най-хубаво на този свят и съм го намерил. Но "намерил" не означава да скръстиш ръце и нищо да не правиш. Напротив! Това е началото на истинската работа. Намереното трябва да се реализира тук на земята в онзи вид, който съществува вече горе. Не е достатъчно онова, което е реализирано само от мисълта. То трябва да се реализира и в материален план, а за това е необходимо много време и е свързано с големи трудности.
Психическият план е така организиран, че само като мислим за един човек, един елемент или един район, можем съответно да се докоснем непосредствено до него, независимо какво място заема той в пространството. Не е необходимо да се знае точно мястото, както във физичен план, където са необходими карти и точни координати.В духовен, в божествен план не е необходимо да се търси. Достатъчно е да концентрирате силно мисълта си, за да се намерите там, където поискате. Вие мислите за здравето и вече сте в неговата област. Мислите за любовта и ето ви в нейния район. Мислите за музиката и сте там, където тя цари. И ако притежавате дарбата да я усетите, вие ще чуете тази божествена музика. Не вярвайте, че великите композитори "откриват" композираната от тях музика. Не! Те пишат онова, което чуват отгоре. Дори често те не могат да го напишат, понеже на земята не съществуват звуци и акорди, способни да пресъздадат истински музиката на тези сюблимни райони. Пред същите проблеми са изправени и художниците, поетите и всички артисти, понеже човекът не е подготвен все още да възпроизведе красотата на божествения свят. Хората не са готови, но биха могли да го постигнат, ако се заловят за истинска духовна работа и заменят в себе си всички стари, мътни, износени частици с чисти, светли, божествени.
Как да намерим тези частици?"- ще ме попитате вие. Вашите мисли сами ще се заемат с това. От момента, когато започнете да мислите за новите частици, като си ги представяте в цялата им сюбтилност, чистота, блясък, вие ще ги привличате, а старите съвсем естествено ще бъдат заместени и унищожени. Разбира се, не веднага. Всичко зависи от интензивността на вашата обич, на вашата вяра, на вашата работа, но рано или късно всички частици, които не вибрират в резонанс с небесните райони, ще бъдат заменени. Тогава вие ще можете да долавяте най-сюблимните и сюбтилни реалности на Вселената.От момента, когато науката откри, че космосът е пронизван от вълнови трептения, които пренасят определена информация, хората се заеха да създават все по-чувствителни апарати за тяхното улавяне. Онова, което науката не знае, е че такива апарати са монтирани у човека от самото Сътворение. Сам Създателят е подготвил човека за неговото неописуемо богато бъдеще. Поставил е в него апарати и антени, способни да улавят и излъчват целия разум и прелест на Неговото творение. Ако за момента човек не е способен да работи с тях, това се дължи на факта, че той не е направил нищо в тази насока. Не се е упражнявал, не е опознал и усвоил всичките си способности. Но тези способности съществуват, апаратурата е на лице и чака някой да натисне бутона. Апаратите - това са чакрите, някои центрове в нервната система, в мозъка и слънчевия сплит.
Аурата или кожата на нашата душа
Всяко същество, независимо дали това е човек, животно, растение, дори камък, е обгърнато от характерна само за него флуидна обвивка, съставена от неизброими частици. Тези частици са продукт от излъчването, еманацията на това същество, а обвивката, която те образуват, се нарича АУРА. Тя е невидима очевидно, освен за ясновидците, а много хора дори не знаят, че тя е съществува... Аурата, подобна на хало , обгръща всяко човешко същество. Тя е различна за всяка отделна личност. У едни тя е обширна, ясно очертана, светла, мощна, Великолепно оцветена и с интензивна вибрация. У други тя е тънка, мрачна, бледа и грозна.
С други думи този, чийто мисли са чисти, който има вяра, храни надежда, който е добър и чист, получава всичките богатства на природата и нищо лошо не може да се промъкне у него.
Погледнете как в материален план, човек е усъвършенствал средствата за труд и защита. Метлата е заменена от прахосмукачка. Тракторът е заменил вола и коня. Танкове, пушки и ракети са заменили стрелата и копието. Но в духовен план, той си е останал беден, лишен, въпреки изобилието от всякакъв вид средства. Всичко, което може да се намери в материален план, има свой еквивалент и в духовен план. От физичен аспект кожата, облеклото предпазват нашето тяло, а от духовен, аурата изпълнява аналогичната роля.
Погледнете как в материален план, човек е усъвършенствал средствата за труд и защита. Метлата е заменена от прахосмукачка. Тракторът е заменил вола и коня. Танкове, пушки и ракети са заменили стрелата и копието. Но в духовен план, той си е останал беден, лишен, въпреки изобилието от всякакъв вид средства. Всичко, което може да се намери в материален план, има свой еквивалент и в духовен план. От физичен аспект кожата, облеклото предпазват нашето тяло, а от духовен, аурата изпълнява аналогичната роля.
Който се оставя да бъде обладан от мрачни чувства или се отдава на своите слабости, нанася вреда на своята аура и когато благословените сили се опитат да проникнат до него и свият гнездо, те срещат черупка от тъмни и непроницаеми цветове. Представете си, че вие живеете един безотговорен и хаотичен живот. Вашата аура ще бъде пронизвана от вихри и хаотични вибрации, срещу които тя не би могла да бъде надежден екран. Тя не би била способна да устои на атаките на враждебния невидим свят. Това ще се наруши хармонията във вашите взаимоотношения с Вселената и с всички нейни обитатели. По закона за привличането към вас ще потекат от Вселената само безредие, хаоси мрак и всичко светло ще бъде отблъснато. Светлината привлича светлина. Чистотата - чистота. Ако вашата аура е мръсна, мрачна, хаотична, всички хармонични, чисти и светли сили ще останат навън. През нея ще се втурне всичко омърсено и мрачно, защото тя ще пропусне само онова, което прилича на нея. Както гласи българската поговорка: "Краставите магарета и през девет баира се подушват..." И те естествено се събират.
Човек трябва години наред да работи упорито, за да направи от своята аура чувствителна антена, с която да привлича всичко най-красиво и благословено в света. Ако ви попитам: "Държите ли наистина на вашето здраве, красота, мир и щастие? Държите ли да бъдете обичани?"- вие ще отговорите:"Да! Ние искаме точно това!" Защо тогава не правите нищо, за да го получите? Всичко това не може да ви падне хей така, случайно, от Горе. Най-добрият начин е да работите върху аурата си. Да я съживявате с обич. С мъдрост да я озарявате. Със силния си характер да я подсилвате. С праведния си живот да я пречиствате, за да бъде тя ясна и кристална. Качествата, които ще носи вашата аура, зависят от добродетелите, които вие сам ще развиете у себе си.



Гласувай:
0



1. dressy - *
11.11.2006 22:43
абсолютно съм съгласна...прекрасно е да видиш чистата аура на малките дечица..уникално е!
цитирай
2. анонимен - Въпрос
13.11.2006 12:03
Защо в този постинг няма цитати от Библията? Или май там не пише за "аура"-та и медитирането?! (поне в моята не пише).
Наистина ли заставате зад думите, които са написани по-горе или е copy-paste-нат текст от някоя статия или книжка?
и.
цитирай
3. merita - merita
13.11.2006 22:57
Да текста е копиран от оригинала и не претендирам да е мой.Реших че прочетеното от мен ще е интересно и на други които се интересуват от тази тема.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997608
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930